Woof! Blog

Què és la PIF?


Què és la PIF?

A Laika estem en contínua formació i innovació dels nostres coneixements sobre les patologies infeccioses que són les que més s'han de tenir en compte a l'hora de gestionar un refugi.

Per això, és el segon any consecutiu que assistim a una formació que va organitzar el Col·legi de Veterinaris de Barcelona per parlar sobre el PIF.

Què és la PIF?

La PIF és causada pel Virus de la Peritonitis Infecciosa Felina i és una mutació del Coronavirus felí entèric (FCoV) i existeixen 2 biotipus, I (el més freqüent) i II (recombinació amb coronavirus caní).


Com es transmet la PIF?

Un 80% dels felins tenen el Coronavirus felí entèric, que es transmet de forma feco-oral, però només un 5-10% dels casos muta cap a PIF. Aquesta mutació es produeix per dos factors principals:
  • Estrès causat per algun factor extern
  • Susceptibilitat genètica que té el propi gat
Cal remarcar que aquesta mutació no és contagiosa i, malauradament, no provoca immunitat duradora, així que poden patir una recaiguda. 

A Laika tractem el PIF

A l'Associació Laika hem decidit ser pioners a tractar aquests casos de PIF, conjuntament amb el seguiment i assessorament del nostre veterinari qui ha verificat l'estat de salut de cada gat en el procés de tractament.

En el nostre cas, podem dir que hem aconseguit un 100% d'èxit dels casos tractats gràcies al diagnòstic i assessorament del veterinari.

Des de Laika, estem oberts a poder a ajudar a qualsevol persona que ho necessiti, tant professionals com particulars, que tinguin dubtes o necessitin assessorament sobre aquesta malaltia.

Contacte:
+376 344 600
associacio.laika@gmail.com