Woof! Blog

Arriba Nadal i...


Arriba Nadal i...

Arriba Nadal i…

Aquests dies la casa s’omple d’objectes i “coses” i els nostres gats ho troben molt interessant!

Joguines, figuretes, llaços, cintes … hem de vigilar que no s’ho mengin ja que podrien provocar obstruccions intestinals. Cal que també posem molta atenció a la flor de Nadal (Poinsettia o Flor de Pascua). És una planta tòxica però no és mortal. La seva toxicitat tant és per contacte com per ingesta. Si el teu gat la toca li pot causar irritació a la pell o a les conjuntives, provocant irritació, picors o problemes oculars. Si el teu gat se la menja, els hi pot provocar vòmits, diarrees, apatia, malestar i salivació excessiva i podria necessitar atenció veterinària.


I per què és tòxica? 
El que resulta tòxic de la planta pels gats és la savia. La savia és un líquid blanc que conté saponina, una substància molt irritativa que és la que pot causar els problemes anteriorment esmentats.

Evita que el teu gat jugui amb els objectes de Nadal i les plantes, que els mossegui o que es restregui. Al mínim símptoma, acudeix al teu veterinari de confiança. Encara que la seva ingesta no és mortal, si surgeix alguna complicació podria arribar a convertir-se en un problema més greu.